Kamis, 12 November 2015

The Best Wart Asli Pembuangan Rawatan

The Best Wart Asli Pembuangan Rawatan

Ketuat adalah kelainan kulit yang disebabkan oleh virus virus Papillma Manusia atau HPV. Mereka membentuk ketulan pada kulit yang boleh menyebabkan kerengsaan dan kesulitan untuk melakukan aktiviti harian tertentu normal. Kebanyakan ketuat secara umumnya selamat dan tidak berbahaya dan tidak menyebabkan bahaya kesihatan melainkan mereka adalah kanser. Oleh itu penyingkiran ketuat adalah penting untuk kosmetik dan kesihatan sebab. Mereka boleh berlaku pada tangan, muka, jari, kaki dan alat kelamin. Mereka adalah berjangkit dan merebak di seluruh badan dengan mudah dan dengan itu penyingkiran mereka adalah sangat penting. Ketuat boleh tumbuh di tempat-tempat yang tidak sesuai dan menyebabkan masalah dalam pergerakan.

Ketuat tidak akan hilang secara automatik melainkan jika dirawat dengan betul. Ada rawatan yang tersedia untuk penyingkiran ketuat. Anda boleh sama ada mengeluarkan mereka melalui pembedahan atau klinikal. Terdapat pelbagai cara untuk menghapuskan mereka dengan menggunakan rawatan rumah atau dengan laser. Kaedah-kaedah ini mungkin tidak penyelesaian yang kekal dan ketuat mungkin berulang lagi. Kaedah klinikal adalah selamat untuk digunakan dan cara yang sangat cepat untuk menghilangkan ketuat tetapi boleh meninggalkan parut di muka. Tidak syak lagi ia adalah mudah dan sangat mudah tetapi ia tidak boleh menjadi satu penyelesaian kekal.

Penyingkiran ketuat juga boleh dilakukan dengan membakar kulit yang secara perubatan disebut sebagai cauterization. Ini boleh dilakukan dengan melepaskan arus elektrik. Ia juga dikenali sebagai pembedahan elektron. Rawatan laser juga sangat berguna dan berkesan tetapi sangat mahal dan oleh itu tidak sangat popular. Langkah berjaga-jaga adalah lebih baik daripada mengubati dan membina sistem imun anda sendiri adalah lebih penting daripada semua ubat-ubatan. Vitamin C mempunyai bakteria melawan ejen dan jika beberapa titik vitamin C adalah dibubarkan dan digunakan pada ketuat, asid dalam ia rosak ketuat dan membantu ia hilang. Jika minyak Castor disapu pada kulit ia akan membantu menghilangkan ketuat. Untuk muka, Dandelion sap jika digunakan setiap hari membantu penyingkiran ketuat tanpa meninggalkan parut. Semua kaedah ini memerlukan aplikasi jangka panjang. Ketuat muka boleh dikeluarkan dengan menggunakan kulit pisang, basil dan betik sap. Ubat-ubatan ini berkesan kerana mereka tidak bekas luka.

Terdapat ubat-ubatan yang terdapat di kaunter atau OTC untuk membuang ketuat yang tidak diingini. Asid seperti asid salisilik dan krim digunakan untuk ketuat secara tetap untuk akhirnya menghapuskan ketuat. Produk-produk ini mengandungi bahan kimia dan penyelesaian yang mengeluarkan lengkap ketuat. Tetapi bagi ketuat lebih degil ubat-ubatan OTC mungkin tidak memadai kerana ia mengandungi peratusan yang sangat kurang asid. Anda perlu berjumpa doktor untuk membuang ketuat fizikal daripada kulit. Ini boleh menjadi menyakitkan kerana prosedur ini digunakan tanpa anaesthetizing pesakit. Cara yang paling berkesan adalah untuk merawat ketuat oleh laser, yang berkesan dalam membubarkan sekaligus. Kaedah pembedahan penyingkiran ketuat mungkin sangat menyakitkan tetapi adalah jauh lebih cepat daripada kaedah lain. Penarikan balik ketuat boleh menyakitkan dan memakan masa dan ia adalah penting bagi anda untuk menimbang kebaikan dan keburukan kaedah sebelum memutuskan mana-mana satu kaedah.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar