Kamis, 12 November 2015

Menyembuhkan Asli untuk Keradangan - Adakah Mereka Benar-benar Wujud?

Menyembuhkan Asli untuk Keradangan - Adakah Mereka Benar-benar Wujud?

Keradangan adalah masalah biasa. Ia timbul daripada luar kawalan sistem imun tindak balas. Keradangan biasa atau akut berlaku apabila seseorang itu berasa sakit dan panas dan melihat kemerahan dan bengkak. Ia bermula apabila pro hormon radang berseru kepada sel-sel darah putih anda untuk datang dan menghapuskan tisu kerosakan dan jangkitan. Apabila menyembuhkan keradangan, ia menunjukkan bahawa sistem imun anda adalah seimbang. Tetapi jika ia berterusan, ia memberikan anda amaran bahawa sesuatu yang tidak kena dan rawatan yang lebih aktif diperlukan. Ini dipanggil keradangan kronik. Sebelum anda mendapatkan tanda-tanda keradangan kronik, ia akan menjadi lebih bijak untuk bersedia dan mencegah keradangan daripada menjadi lebih teruk daripada harus menyembuhkannya melalui kaedah luar biasa.

Terdapat beberapa penawar semula jadi untuk keradangan. Salah seorang daripada mereka mempunyai diet yang sihat dan gaya hidup. Kita mendapat toksin dalam badan kita daripada mana-mana. Makanan yang kita makan, air yang kita minum dan udara yang kita sedut merupakan penyebab yang paling biasa. Kita mungkin tidak dapat mengelakkan mereka sama sekali tetapi jika kita menonton apa yang kita makan dan minum, kita akan dapat mencegah keradangan sama sekali. Rawatan juga boleh datang dalam pelbagai bentuk. Menggunakan kompres panas dan sejuk adalah cara yang paling mudah. Walaupun sesetengah orang mungkin menggunakan haba, yang lain mendapati kesejukan untuk bekerja lebih baik. Di kaunter ubat-ubatan juga biasa tetapi tidak semua orang suka penawar luar biasa ini. Satu lagi cara untuk merawat keradangan adalah melalui akupunktur. Ia telah terbukti berkesan untuk beberapa tetapi tidak semua boleh sembuh. Urut adalah satu lagi bentuk rawatan yang berfungsi dengan baik bagi sesetengah orang.

Satu bantuan semula jadi dalam memerangi keradangan yang semakin popular adalah melalui minuman sihat dipanggil Nopalea, minuman semulajadi dari Trivita. Ia dibuat dari pokok kaktus yang segar Nopal yang boleh didapati dengan banyaknya di Gurun Sonoran. Ini sebahagian daripada Amerika Utara mempunyai tuaian terbesar Nopal kaktus dan telah menjadi sebahagian daripada masakan Mexico bertahun-tahun lamanya. Kaktus Nopal mempunyai anti-oksidan yang dipanggil Betalains. Ia diketahui mempunyai kesan kesihatan yang positif pada tubuh manusia yang termasuk mengurangkan risiko pembekuan darah, melindungi hati, menurunkan kolesterol darah dan melindungi sel-sel daripada toksin.

Nopalea adalah minuman lazat yang akan membantu badan anda. Ini berlaku secara semulajadi buah-buahan super untuk keradangan mempunyai banyak kesan sampingan yang positif. Seperti:

Menormalkan tekanan darah
Tenaga
Melegakan kesakitan
Meningkatkan sistem imun
Melindungi pengekalan cecair
Menyokong sistem kardiovaskular
Meningkatkan kesukaran bernafas
Meneutralkan radikal bebas
Melindungi terhadap penuaan pra-matang
Membuang toksin dalam badan

Anda boleh mempunyai semua manfaat kesihatan dengan meminum minuman sihat semulajadi, Nopalea. Ia akan memberi badan anda perkara-perkara yang diperlukan untuk mengurus dirinya sendiri. Toksin dalam badan anda akan mengalir keluar secara semula jadi dengan minuman yang sebaliknya akan kekal dalam sistem anda.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar